Köyde Yaşayanlara İş Fırsatı

Köyde Yaşayanlara İş Fırsatı

Ziraat ve hayvancılık alanında gençlerin, ailelerin bilinçlendirilmesi, meslek edinmeleri ve istihdam edilmelerine yardımcı olmak amacıyla proje faaliyetleri düzenleniyor. İŞKUR, Tarım Bakanlığı ve Ziraat Odaları ile birlikte imzaladığı aktif işgücü programı kapsamında köylerdeki gençlerin de niteliklerini geliştirmeyi hedefliyor.

 

Köyden Şehire Göçler Önlenecek

Yürütülen istihdam seferberliğinde dört ayda müthiş gelişmeler yaşandı. Yeni iş imkânları için il, ilçe, köy demeden sıkı bir çalışma yürütülürken ilk dört ayda istihdam artışı 900 bine yaklaştı. Bakan Müezzinoğlu, yerel düzeyde faaliyet gösteren kurumlar da eğitimli, nitelikli gençleri buluşturarak gençlerin sektörler ve firmalar hakkında bilgi sahibi olup iş bulmasına aracılık edildiğini söyledi.

Bakan Müezzinoğlu, köylerde gençlere iş imkânı yaratarak göçün önüne geçmek için de bir dizi çalışma yapıldığını belirterek, \”Buralardaki gençlerin de istek ve durumuna uygun mesleği, işi seçmesi için destek veriyoruz. Aktif işgücü faaliyetleri kapsamında tarımsal alanlarda üretilebilecek ürünlerin tespiti, bu alanlarda iyi tarım uygulamalarının geliştirilmesi, ürün kapasitesinin artırılması, üretilen ürünlerin pazarlanması konularında da çalışma yapılıyor. Tarım sektörünün gençleştirilmesinin sağlanması için ziraat-hayvancılık alanında faaliyet gösteren bireylerin eğitilerek bilinçlendirilmesi, meslek edinmelerine ve istihdam edilmelerine yardımcı olunması için proje temelli aktif işgücü hizmetleri faaliyetleri düzenleniyor\” dedi.

Devlet Girişimciliğe İstihdamı Destekliyor

İŞKUR, okul sonrasında işe geçişi kolaylaştırmak için yerel yönetimlerle de işbirliği yaparken, 15-29 yaş arasındaki gençlere girişimcilik yeteneğini geliştirmek için de bir dizi destek veriyor. Gençler için danışmanlık, staj, eşleştirme gibi hizmetler sağlanıyor.

Bakan Müezzinoğlu, son iki yılda toplum yararına programlardan yararlananların sayısının 820 bine ulaştığını belirterek bundan sonra da çalışmaların hızla devam edeceğini belirtti.

Diğer Yazılarımız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir