KOBİ’ler KOSGEB ile Güçleniyor: Yeni Dönemde Büyüme Hamlesi

KOBİ’ler KOSGEB ile Güçleniyor: Yeni Dönemde Büyüme Hamlesi

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), 2024-2028 döneminde KOBİ’ler için geniş kapsamlı destek programlarıyla büyümelerine ivme kazandırmaya hazırlanıyor. KOSGEB’in 2024-2028 Stratejik Planı’na göre, kurum KOBİ ve girişimciliği, yenilikçi, rekabetçi, ihracata odaklı ve sürdürülebilir bir yapıya dönüştürmeyi hedefliyor.

Plan kapsamında girişimcilik ekosistemi güçlendirilecek, yenilikçi ve teknoloji tabanlı girişimcilik teşvik edilecek ve bölgesel özelliklere göre girişimcilik destekleri sağlanacak. KOSGEB’in hedefi, odak alanlarında desteklenen işletme sayısını 2028’e kadar 23 bin 500’e çıkarmak.

Aynı zamanda, TEKMER’lerin (Teknoloji Geliştirme Merkezleri) sayısının artırılması da planlar arasında. KOSGEB, 2024’e kadar 34, 2028’e kadar ise 80 TEKMER’in kurulmasını desteklemeyi planlıyor. TEKMER’lerde faaliyet gösteren teknogirişimlerin sayısının da bu dönemde 4 bin 449’a ulaşması öngörülüyor.

KOSGEB, girişimciliği desteklerken özel hedef gruplarını da göz önünde bulunduruyor. Bu kapsamda, kadın girişimcilere yönelik desteklerin artırılması ve genç girişimcilere yönelik yeni olanakların sunulması planlanıyor. Ayrıca, KOBİ’lerin finansmana erişimini kolaylaştırmak için çeşitli finansman yöntemleri geliştirilecek ve alternatif finansman olanakları yaygınlaştırılacak.

KOSGEB’in stratejik hedefleri arasında, KOBİ’lerin ölçek büyütme süreçlerine odaklanmak da var. Bu doğrultuda, kapasite geliştirme desteği sağlanan işletme sayısının artırılması ve yeşil dönüşüm konusunda desteklerin genişletilmesi hedefleniyor. Ayrıca, dijital dönüşümün teşvik edilmesi amacıyla işletmelere dijital olgunluk seviyesi ölçümü ve yol haritası hazırlama gibi destekler sunulacak.

Diğer Yazılarımız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir