KOSGEB’in Yenilenen Destek Programı Detayları Ortaya Çıktı: İşte Detaylar”

KOSGEB’in Yenilenen Destek Programı Detayları Ortaya Çıktı: İşte Detaylar”

KOSGEB’in Yeniden Kurgulanan Girişimcilik Destek Programı Detayları Ortaya Çıktı

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), girişimcilere yönelik destek programını yeniden kurgulayarak önemli ayrıntıları kamuoyuyla paylaştı. Yenilenen program çerçevesinde girişimcilere geri ödemesiz kuruluş ve personel desteği sağlanırken, iş geliştirme desteği kapsamında da geri ödemeli destekler sunulacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, KOSGEB’in Girişimcilik Destek Programı’nın yeniden kurgulandığını duyurarak, girişimcilere yönelik verilen desteğin genişletildiğini vurguladı.

Bugüne kadar hizmet, ticaret, imalat ve bilişim alanlarında birçok yeni işletmenin kurulmasına ve geliştirilmesine katkı sağlayan KOSGEB, güncellenen destek programıyla birlikte destek üst limitini 375 bin liradan 2 milyon liraya çıkardı.

Yenilenen Girişimcilik Destek Programı, ‘İş Kurma Desteği’ ve ‘İş Geliştirme Desteği’ olmak üzere iki ana başlıktan oluşuyor.

İş Kurma Desteği kapsamında girişimcilere tamamı geri ödemesiz kuruluş ve personel desteği sağlanıyor. Gerçek kişi statüsünde kurulmuş işletmelere 10 bin lira, sermaye şirketi statüsünde kurulmuş işletmelere ise 20 bin lira kuruluş desteği sunulacak.

Ayrıca, genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derece şehit yakını olan girişimciler için ek destekler de sağlanacak.

İş Kurma Desteği’ne başvurabilmek için işletmenin en fazla 1 yıl önce kurulmuş olması gerekiyor.

KOSGEB tarafından desteklenen sektörlerde faaliyet gösteren tüm işletmeler, bu destekten yararlanabilecekler.

İş Geliştirme Desteği kapsamında ise girişimcilere 1,5 milyon lira üst limit dahilinde yüzde 80 destek oranıyla geri ödemeli destek sunulacak. Bu desteğe de genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derece şehit yakını olan girişimcilere ek destek sağlanacak.

İş Geliştirme Desteği’ne başvurabilmek için işletmenin en fazla 3 yıl önce kurulmuş olması gerekiyor.

İmalat, telekomünikasyon, bilgisayar programlama, danışmanlık ve ilgili faaliyetler, bilgi hizmet faaliyetleri, bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetleri gibi sektörlerde faaliyet gösteren işletmeler, bu destekten yararlanabilecekler.

Geri ödemeli destekler için faiz ve komisyon uygulanmayacak ve geri ödemeler, 36 aylık bir program süresi sonunda başlayacak.

Başvurular için, İş Kurma Desteği’ne sürekli başvuru yapılabilirken, İş Geliştirme Desteği’ne yılın belirli dönemlerinde başvuru yapılabilecek. İlk dönem başvuruları 10 Mayıs-28 Haziran 2024 tarihleri arasında alınacak.

Diğer Yazılarımız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir