KOBİ’lere 20 milyon liralık yeni kredi

KOBİ’lere 20 milyon liralık yeni kredi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, KOBİ’lerin dijital dönüşümünü desteklemek adına yeni bir finansman olanakları sunacaklarını açıkladı. Bakan Kacır, “Dijital dönüşüm projelerini uygulayacak KOBİ’lerimize, 20 milyon lira üst limitli olmak üzere 36 ay vadeli uygun maliyetli finansmana erişim imkanı sağlıyoruz” dedi.

KOBİ Dijital Dönüşüm Tanıtım Programı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır’ın katılımıyla KOSGEB Başkanlık Binası’nda gerçekleştirildi. Program çerçevesinde KOSGEB, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) arasında bir protokol de imzalandı.

Bakan Kacır, KOBİ’lerin rekabet gücünü artırmayı hedefleyen programın açılışında yaptığı konuşmada, yapay zeka, nesnelerin interneti, büyük veri ve robotik gibi yenilikçi teknolojilerin iş dünyasını nasıl etkilediğini anlattı. Bu teknolojilerin işletmelerin hizmet sunma şekillerini kökten değiştirdiğini belirten Kacır, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak işletmelerin dijital dönüşüm süreçlerinde destek olacaklarını ifade etti.

Bakan Kacır, Türkiye’de dijital dönüşümü desteklemek için model fabrikalar kurduklarını ve işletmelere çeşitli hizmetler sunarak verimliliklerini artırdıklarını vurguladı. Ayrıca, uluslararası işbirliklerini güçlendirerek firmaların inovasyon ve teknoloji geliştirme altyapısına erişimini sağladıklarını dile getirdi.

Kacır, dijital dönüşümün iş dünyasında başarılı bir iş modeli oluşturmak için kaçınılmaz bir gereklilik haline geldiğini belirterek, KOBİ’lerin bu dönüşümde başarılı olmalarını sağlamak için Türkiye’ye özgü faktörleri dikkate alan bir değerlendirme aracı geliştirdiklerini açıkladı.

Dijital dönüşüm için yeni finansman olanakları sağlanacağını belirten Kacır, bugüne kadar KOSGEB aracılığıyla KOBİ’lerin dijital dönüşümü için 10 milyar lira destek sağladıklarını ifade etti. Bu kapsamda, imalat sanayinde faaliyet gösteren KOBİ’lerin dijital dönüşümlerini desteklemek için EBRD ile işbirliği yapıldığını ve 300 milyon avroluk bir finansmanın sağlandığını duyurdu.

Bakan Kacır, önümüzdeki dönemde diğer finans kuruluşlarını da programa dahil ederek, KOBİ’lerin dijital dönüşüm yolculuğunu desteklemeyi sürdüreceklerini belirtti.

Diğer Yazılarımız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir