Melek yatırımcılardan yatırım almanın 6 koşulu

Melek yatırımcılardan yatırım almanın 6 koşulu

Start-up sahiplerinin ve girişimcilerin hayallerini gerçekleştirmelerini sağlayan ve her konuda onlara yardımcı olan melek yatırımcılar, girişimcilerin mentörlüğünü yaparak yepyeni iş kollarının oluşmasında önemli rol oynuyorlar 

İşte melek yatırım almanın koşulları;

1. İş fikriniz hazır mı?

Melek yatırım almak için öncelikle iş fikrinizin açık bir şekilde belli olması ve bir plana dayandırılmış olması gerekiyor. Projenizin tüm aşamalarını bir iş planı şeklinde melek yatırımcılara sunmanız ve kısa vadeli hedeflerinizi yatırımcılarla paylaşmanız yatırım almanın en önemli koşullarından birini oluşturuyor.

2. İş fikrinizin büyüme potansiyeli var mı?

İş fikrinizin uygulanması ve başlangıç süreçlerini yerine getirmesi bir başarı iken iş fikrinizin büyüme potansiyeli göstermesi ve ileride daha geniş olanaklar yaratması ise yatırım için çok daha elverişli bir iş iş fikriniz olduğunu gösterir. Bu nedenle proje sunumunuzda iş fikrinizin büyüme potansiyelini de ele alın.

 

3. Projenizin ürüne ve hizmete dönüşme potansiyeli nasıl?

Projeniz veya girişim fikriniz kağıt üzerinde çok iyi ve karlı bir iş gibi görünebilir ama projenizin uygulanabilir olması ve somut bir ürün veya hizmete dönüşüm süreci iş fikrinizi daha değerli kılar. Kolay adımlarla ve az maliyetle ürün veya hizmete dönüşebilen girişimlerin yatırım alma şansı çok daha yüksek.

 

4. İyi bir ekibiniz var mı?

Girişiminizin uygulama aşamasında bunu hayata geçirecek olan tecrübeli ve kaliteli çalışanlardan oluşan bir ekibinizin olması projenin kısa zamanda başarıya ulaşması açısından önemli. İşleri delege edebileceğiniz bir ekip oluşturmaya çalışın.

5. Girişimci özelliklerine sahip misiniz?

Projenizin uygulanabilirliği ve karlı bir yatırıma dönüşmesi projenin başındaki kişinin yani girişimcinin kişisel özelliklerine de bağlı. Lider özelliklerine vakıf, cesur ve risk almayı seven bir yapıya sahipseniz girişimcilik özelliklerini gösteriyorsunuz.

6. Hedef pazar yeterince büyük mü?

Projede hedeflenen pazarın büyüklüğü işin gelişiminde önemli katkı sağlıyor. İşin yenilenebilir ve sürekli güncel tutulabilir bir potansiyele sahip olması iş fikrinin yatırım almasında öne çıkıyor.

Diğer Yazılarımız