TOBB, Adalet Bakanlığı ve UNDP işbirliğinde “Ticari Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Konulu Farkındalık Artırma Toplantıları” düzenleniyor.

Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu”nun tanıtımının yapılarak farkındalık oluşturulması ve ticaret hayatına etkilerinin tartışılması amacıyla, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Adalet Bakanlığı ve UNDP işbirliğinde “Ticari Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Konulu Farkındalık Artırma Toplantıları” düzenleniyor.

Haberler Yorum: 0 / 26 Kasım 2013 14:35
TOBB, Adalet Bakanlığı ve UNDP işbirliğinde “Ticari Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Konulu Farkındalık Artırma Toplantıları” düzenleniyor.
-A +A

Kasım ve Aralık aylarında 10 ilde yapılacak ve 2014 yılında da devam edecek toplantılarda, avukat, arabulucu ve Westminster Üniversitesi öğretim görevlisi Baria Ahmed, konuya ilişkin sunum yapacak.
 
İlk toplantı 7 Kasım 2013 tarihinde Kahramanmaraş`ta yapılacak. 18 Kasım`da İstanbul`da ve 19 Aralık`ta Ankara`da yapılacak toplantılar için TOBB web sitesi (www.tobb.org.tr) üzerinden online kayıt yapılabilmektedir.
 
Toplantının yapılacağı diğer iller ve tarihleri şöyle:
12 Kasım 2013 Elazığ, 27 Kasım 2013 Hatay, 04 Aralık 2013 Antalya, 11 Aralık 2013 İzmir, 12 Aralık 2013 Denizli, 17 Aralık 2013 Kayseri, 18 Aralık 2013 Konya.
 
Detaylı bilgi ve kayıt için lütfen tıklayınız.
 
- 7 Kasım 2013 tarihinde Kahramanmaraş`ta gerçekleştirilen toplantıda yapılan sunumlar aşağıdaki gibidir:
 
Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu 
 
Türk Hukuk Sisteminde Arabuluculuk, İş Dünyasına Faydaları
 
İş Hayatında Arabuluculuk, Ülke Uygulamaları, Edinilen Dersler
 
-Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu
 
22 Haziran 2012 tarihli ve 28331 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6325 sayılı “Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu” taraflar arasında çıkacak hukuk uyuşmazlıklarının adli yargı veya tahkime gidilmeden, adına arabulucu denilen bağımsız bir kişi önünde tarafların uzlaşmasının nasıl ve ne şekilde olacağını düzenliyor.
 
Arabuluculuk mekanizması bir yargılama olmayıp, arabulucu tarafından tarafların bir karar üzerinde anlaşmalarının yolunun gösterildiği bir uyuşmazlık çözümü mekanizmasıdır. Bu nedenle, bu çözüm yönteminde, adli yargı ve tahkimde olduğu gibi bir kazanan veya kaybeden olmayıp, her iki tarafın da arabuluculuk sonucunda varılan anlaşma sonucunda kazançlı çıkabileceği bir süreç olarak kabul ediliyor.

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
Dikkat Çekenler
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Anket

Sayfalar
Duyurular
Linkler
Arşiv
Ziyaretçi Defteri
Hava Durumu
Hava Durumu
Yükleniyor...