İhracat miktarında sınırlı düşüş

İhracat miktar endeksi mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,1 azalma kaydetti. Aynı dönem ihracatta birim değeri yüzde 7,8 artış gösterdi.

Gündem Yorum: 0 / 25 Mayıs 2018 13:41
İhracat miktarında sınırlı düşüş
-A +A

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mart ayına ilişkin "Dış Ticaret Endeksleri" raporunu açıkladı. İhracat birim değer endeksi Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,8 arttı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde yüzde 0,4, yakıtlarda yüzde 24,1 ve imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) yüzde 8,8 artarken, ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 2,5 azaldı. İhracat birim değer endeksi 2018 yılı birinci çeyrekte bir önceki yılın birinci çeyreğine göre yüzde 7,7 arttı.

İthalat birim değer endeksi yüzde 7,7 arttı

İthalat birim değer endeksi Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,7 arttı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde yüzde 0,8 azalırken, ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 10,8, yakıtlarda yüzde 19,9 ve imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) yüzde 5,3 artış gösterdi. İthalat birim değer endeksi 2018 yılı birinci çeyrekte bir önceki yılın birinci çeyreğine göre yüzde 8,7 artış kaydetti.

İhracat miktar endeksi yüzde 0,1 düştü

İhracat miktar endeksi mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,1 azaldı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde yüzde 4,8, ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 2,7 ve imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) yüzde 4,8 artarken, yakıtlarda yüzde 37,7 azalma meydana geldi. İhracat miktar endeksi 2018 yılı birinci çeyrekte bir önceki yılın birinci çeyreğine göre yüzde 1,2 arttı.

İthalat miktar endeksi yüzde 4,6 yükseldi

İthalat miktar endeksi Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,6 arttı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde yüzde 17,3 ve imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) yüzde 8,3 artarken, ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 2,7 ve yakıtlarda yüzde 5,1 azaldı. İthalat miktar endeksi 2018 yılı birinci çeyrekte bir önceki yılın birinci çeyreğine göre yüzde 12,9 arttı.

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
Dikkat Çekenler
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Anket

Sayfalar
Duyurular
Linkler
Arşiv
Ziyaretçi Defteri
Hava Durumu
Hava Durumu
Yükleniyor...