Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kendi ihtiyacımızı görecek kadar petrole kavuşacağımız günler de çok uzak değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kendi doğalgazımıza kavuştuk, ihtiyacımızı görecek kadar petrole kavuşacağımız günleri de çok uzak olmayan bir tarihte inşallah hep birlikte göreceğiz." dedi.

Gündem Yorum: 0 / 29 Nisan 2023 01:09
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kendi ihtiyacımızı görecek kadar petrole kavuşacağımız günler de çok uzak değil
-A +A

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün, Türkiye'ye vakitten ve akaryakıttan yılda 286 milyon lira tasarruf ettireceğini, karbon salınımını 4 bin tondan fazla azaltacağını söyledi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden, Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Açılış Töreni'ne, canlı bağlantı ile katıldı.

Konuşmasına, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerde hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle anarak başlayan Erdoğan, depremlerden etkilenen diğer şehirlerle birlikte Adana'nın da yaralarını sarmak için gece gündüz çalıştıklarını dile getirdi.

Yapacakları 650 bin yeni konutla deprem bölgesindeki şehirleri 1 yıl içinde ayağa kaldıracaklarını belirten Erdoğan, "Bu kapsamda Adanalı kardeşlerimiz için de 12 bin 492'si konut ve 2 bin 438'i köy evi olmak üzere toplam 14 bin 930 yeni yuva yapıyoruz. Adana'da temelini atarak inşasına başladığımız konut sayısı 1628'i buldu. Allah'ın izniyle söz verdiğimiz gibi 1 yıl içinde Adanalı vatandaşlarımıza yeni evlerinin anahtarlarını vereceğiz. Tabii bu arada, şehrimizin diğer ihtiyaçlarını da ihmal etmiyoruz. Nitekim bugün Türkiye'nin bereketli toprakları Çukurova'nın kalbi Adana'mıza yeni bir eser daha kazandırmanın sevinciyle bir aradayız." ifadesini kullandı.

Türkiye gibi Adana'nın da büyüdükçe, geliştikçe, ulaşım başta olmak üzere her alanda yeni ihtiyaçlarının ortaya çıktığını bildiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Batı Akdeniz'i İç Anadolu'ya, Güneydoğu Anadolu ve GAP'a bağlayan transit trafiğin yükü de Adana'nın omuzlarındadır. Adana çevre yolu, adeta şehir içi yol haline geldi. Hükümet olarak bugüne kadar şehrimizin trafik yükünü azaltacak pek çok yatırımı hayata geçirdik. Bu kapsamda 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü de bugün hizmete açıyoruz. Köprümüz, sıradan bir ulaşım eseri olmanın çok ötesinde özelliklere sahip. Uzunluğu 1700 metre olan, 23 tabliyeden oluşan, 3'ü gidiş ve 3'ü geliş 6 şeride sahip bu köprümüzün bünyesinde iki hatlı bir demir yolu da yer alıyor.

Yeni köprümüzle, günde 35 bin aracın kullandığı Seyhan Barajı kret yolu üzerindeki yükü ortadan kaldırıyoruz. Artık Adana'nın kuzey bölgesindeki stadyum, üniversiteler, şehir hastanesi ve otoyolla, şehrin diğer kısımları arasındaki ulaşım çok daha kolaylaşacaktır. Yaklaşık 2 milyar 340 milyon liralık bir yatırım olan bu proje, Adana'mıza ve ülkemize vakitten ve akaryakıttan yılda 286 milyon lira tasarruf ettirecek, karbon salınımını da 4 bin tondan fazla azaltacaktır."

"21 yıldır sadece eser ve hizmet siyaseti yapmadık"

Köprünün, Adana'ya ve ülkeye hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü Adana'ya kazandıran Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile kurumlar ve yüklenici firmaları tebrik etti.

Hızlı tren hattı ve Çukurova Havalimanı başta olmak üzere halen inşası süren ulaştırma yatırımlarıyla Adana'yı geliştirmeyi sürdüreceklerini dile getiren Erdoğan, Adana'da daha başka açılışları yapmayı da planladıklarını, bunlardan birinin de Adana'nın en önemli miraslarından 116 yıllık Milli Mensucat Fabrikası'nın müzeye dönüştürme çalışmalarının son etabı olduğunu aktardı.

Türkiye'nin en büyük müzesi olan bu eserin açılışını, projeyi başlatan Kültür ve Turizm eski Bakanı Ömer Çelik ile onu tamamlayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığını vurgulayan Erdoğan, müzenin Adana'ya hayırlı olmasını dileyerek, emeği geçenleri tebrik etti.

 

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
Dikkat Çekenler
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Anket

Sayfalar
Duyurular
Linkler
Arşiv
Ziyaretçi Defteri
Hava Durumu
Hava Durumu
Yükleniyor...